Facebook | Facebook Messenger

Sláva, Messenger už umí posílat videa v rozlišení 720p. U nás ale stále ne

Facebook Messenger je aktuálně nejpoužívanější aplikace pro komunikaci na světě. Je ale také známá pro velkou kompresi zasílaných fotografií a hlavně videa. Na to se Facebook zaměřil v nejnovější aktualizaci – nově lze zasílat videa až v HD rozlišení (tedy 720p). Messenger si nově také poradí s 360° fotkami.

Panoramatické fotografie zvládne zobrazit i samotná sociální síť, nyní díky aktualizaci i Messenger. V něm ale takové obrázky nelze vytvořit, musíte k tomu využít jiné aplikace. Po zaslání pak ale fungují stejně, jako na Facebooku – můžete se volně rozhlížet do stran.

Další novinkou je možnost zasílání videí v HD rozlišení. Opravdu se nejedná o překlep, Facebook v době, kdy telefony běžně natáčí v rozlišení 4K, umožní zasílat videa pouze v 720p. Zvýšená kvalita se pak týká pouze již dříve nahraných videí mimo aplikaci. Ta, co nahrajete přímo v Messengeru se stále odešlou v nižším rozlišení.

Obě dvě vylepšení jsou dostupné v aplikacích pro Android i iOS, zlepšení kvality videa se ale nedočkají všichni. Aktuálně je funkce zapnutá pouze v Austrálii, Belgii, Kanadě, Dánsku, Finsku, Francii, USA, Británii a několika dalších zemích. Nás byste na seznamu ale hledali marně.

Diskuze (6) Další článek: Jak ovládnout domácnost? Poradí vám nový speciál Computeru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,