Technologie | Zdraví | Hardware | iPhone

SkinSkenner zanalyzuje póry a vrásky na kůži, následně vám doporučí vhodný krém

Firma Neutrogena, kterou vlastní farmaceutický hegemon Johnson & Johnson, se zaměřuje na péči o kůži. Činí tak prostřednictvím různorodých krémů, ale teď přišla s pozoruhodnou technologickou novinkou - skenerem, který zjistí stav pokožky.

Jde o SkinSkenner, který připnete na horní část iPhonu a poté přiložíte na kontrolní místo na těle. Uvnitř je 12 diod a čočka s 30násobným přiblížením zaostřena na extrémně blízkou vzdálenost. Navíc je v okraji senzor vlhkosti.

Neutrogena_Skin360_App_Screenshot___SkinScanner.png
SkinScanner působí jako obyčejný gadget, který se připevní na telefon.

Zařízení dokáže díky detailním snímkům rozeznat úroveň mastnoty kůže, velikost pórů či hloubku vrásek. K analýze využívá strojové učení. Skener je ve spojení s aplikací Skin360, ve které se vše ukládá a postupně nabobtnává v podrobnou historii stavu vaší pokožky. Online databáze porovnává pokožky dalších lidí přibližně ve stejném věku a aplikace pak doporučí ideální péči pro tu vaši. Pochopitelně na základě krémů od Neutrogeny...

SkinScanner se poprvé představí na výstavě CES v Las Vegas a do prodeje by měl jít už v létě za cenu přibližně 50 dolarů, tedy něco přes 1000 Kč.

Diskuze (5) Další článek: Držte si klobouky! Intel letos zrychlí Wi-Fi. Přichází 802.11ax

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,