Apple | Siri

Siri tvrdila, že je hymnou Bulharska hudební hit Despacito

Podivnou chybu ukazovala krátce hlasová asistentka od Applu. Siri z nějakého důvodu na dotaz, co je hymna Bulharska, odpovídala naprostou hloupost – letní rádiový hit Despacito od interpretů Luis Fonse a Daddy Yankee. Na omyl upozornil server CNET.

Proč Siri chybnou odpověď ukazovala, není jisté. Skutečnou hymnou Bulharska je Mila Rodino (v překladu „Milá vlasti“). Mila Rodino je i odpověď, která je uvedena na Wikipedii a Googlu, odkud Siri informace čerpá, takže proč je čerpala špatně, je skutečnou záhadou.

Vyvstává otázka, jestli omyl nemá něco společného s nedávnou změnou poskytovatele vyhledávače z Bingu na Google, ale jelikož Google zná správnou odpověď, pak ani toto vysvětlení nedává smysl. Hlasový asistent od Googlu odpovídal v pořádku.

Apple se k věci nevyjádřil, takže můžeme jen hádat, co se stalo, chybu nicméně již opravil. Despacito se během své krátké existence stalo nejsledovanějším videem na YouTube, čímž překonalo dřívější internetové hity jako je Gangnam Style od jihokorejského zpěváka PSY nebo See You Again od Wiz Khalifa.

Takhle Apple Siri dříve propagoval:

Diskuze (9) Další článek: V nitru obřího německého stadionu: Nezbedné fanoušky sledují automatické 4K kamery

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,