Technologie | Hardware | Startupy

Senzor Minimeyes vám rychle přepne obrazovku, když někdo otevře dveře

K čemu by mohl být pohybový senzor, který schová všechna aktivní okna v počítači? Možná vás pár situací napadne. Na Indiegogo se jeden takový chytrý senzor nabízí. Jmenuje se Minimeyes a jeho vývoj podporuje pornoportál xHamster. Pak už je primární určení asi všem jasné. Když někdo otevře dveře v nepravou chvíli, na monitoru nebude nic vidět.

Zařízení díky pohybovému senzoru sleduje okolí vašeho počítače a ihned schová všechna aktivní okna a ztlumí zvuk v případě, že zaregistruje nějaký pohyb, jako jsou otevírající se dveře či procházející člověk.

Uživatel si může nastavit požadovanou velikost skenovaného pole kolem počítače, takže bude jen na vás, zda choulostivou situaci budete chtít schovat už při otevírání dveří pokoje, nebo ve chvíli, kdy se někdo přiblíží až k počítači.

A samozřejmě nemusí jít jen o lechtivý obsah. Krabička by využití našla i všude tam, kde se pracuje s citlivými informacemi, na které by nikdo cizí neměl nakukovat.

Pokud budete chtít přispět, zařízení vás vyjde na 48 dolarů a můžete si jej rovnou předobjednat.

Diskuze (13) Další článek: Skeptici klubu Sisyfos vysvětlují, proč tradiční čínská medicína nepatří do moderního lékařství

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,