Šéf Windows: Věříme svým mobilům. Kapesní Windows 10 nekončí

Šéf Windows Terry Myerson v interní zprávě pro zaměstnance a partnery Microsoftu prohlásil, že firma rozhodně nekončí s mobilním operačním systémem a Windows 10 Mobile bude Redmond podporovat dlouhé roky.

 

Šéf Windows zaměstnancům a partnerům

„I understand that you are hearing concerns from certain partners about Microsoft's commitment to the mobile space.

Let me be very clear: We are committed to deliver Windows 10 on mobile devices with small screen running ARM processors.

We are currently in development of our next generation products and I wanted to reconfirm our commitment to Windows 10 Mobile. We believe in this product's value to business customers and it is our intention to support the Windows 10 Mobile platform for many years. We have a device roadmap to support that from Microsoft as well as our OEM partners who will also be selling an expanded lineup of phone devices based on this platform.“

 

Microsoft se na tomto poli dostává do stále většího tlaku. V mobilech se svým systémem utopil miliardy dolarů, výraznější úspěch se ale zatím nedostavil a fiaskem dopadla i akvizice mobilní divize finské Nokie, kterou korporace loni prakticky celou odepsala – zbyla jen značka Lumia, přičemž prodeje těchto telefonů se meziročně také výrazně propadají.

Pakliže jsou ale Myersonova slova skutečně upřímná, Microsoft je rozhodnutý po krajně složité cestě pokračovat a v mobilních Windows vidí potenciál zejména ve své tradiční podnikové sféře. Na stranu druhou dnes ale Redmond nabízí všechny své klíčové aplikace také na ostatních mobilních platformách, takže konkurenční výhoda Windows na kapesním počítači je hodně relativní.

Uvidíme, jak se situace vyvine v průběhu letošního roku, protože už jen fakt, že musí šéf Windows uklidňovat nejbližší okolí, že mobilní systém rozhodně nekončí, není známka zrovna nejlepší situace a víry v zářnou budoucnost.

Diskuze (66) Další článek: Intel chce zabít 3,5mm jack. USB-C má být novým standardem i pro audio

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,