Hodinky | Kickstarter | Crowdfunding

Ručičky i displej: hybridní chytré hodinky jsou novým hitem Kickstarteru, získaly přes 5 milionů dolarů

Švýcarskému výrobci hodinek MyKronoz se s hodinkami ZeTime podařilo na Kickstarteru za pouhých 35 dní vybrat přes 5,3 milionu dolarů, což je rekordní částka, jakou se na Kickstarteru povedlo získat firmě z Evropy. Celkově se v rámci Kickstarteru umístily na 18. příčce, žebříčku kralují chytré hodinky Pebble Time s vybranými 20 miliony.

Hybridní hodinky ZeTime zaujaly kombinací mechanických ručiček a dotykového TFT displeje. Díky tomu vydrží dle výrobce na jedno nabití až 30 dní, avšak bez kontinuálního využívání chytrých funkcí – s nimi se výdrž snižuje na 3 dny. Výhodou je také odolnost vůči vodě.

Se smartphonem komunikují přes Bluetooth 4.2 za pomoci speciální aplikace dostupné pro systémy Android a iOS. Hodinky tak dokáží na dálku ovládat hudbu, fotoaparát a zobrazit notifikace z aplikací. Skrze mobilní telefon si synchronizují aktuální čas a počasí.

Využívají vlastní operační systém Mykronoz OS, o možnosti doinstalování aplikací třetích stran, jako je možné např. u hodinek s Android Wear, se výrobce nezmiňuje.

Kampaň nyní pokračuje na serveru Indiegogo, kde si hodinky můžete pořídit. Startovací balíček s páskem navíc vás vyjde na 149 dolarů bez poštovného (přibližně 3 700 Kč bez DPH).

Diskuze (12) Další článek: Tak má vypadat dobrý notebook na práci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,