Routery Netgearu vyzradí heslo administrátora

Pokud používáte routery Netgear WNDR3700v4 (V1.0.0.4SH nebo V1.0.1.52), WNR2200 (V1.0.1.88) nebo Netgear WNR2500 (V1.0.0.24), měli byste zbystřit. V podezření jsou i NetGear WNDR3800, Netgear WNDRMAC, NetGear WPN824N a NetGear WNDR4700.

Peter Adkins našel způsob, jak z těchto routerů získat heslo administrátora nebo informace o WiFi připojení. Stačí být připojený v síti, nebo pokud má router povolenou správu přes WAN, stačí znát jeho IP adresu. 

Zranitelnost spočívá ve službě SOAP využívané pro komunikaci s aplikací NetGear Genie. V základu je tato služba filtrovaná, ale upravený HTTP požadavek to jednoduše obejde. 

V domácí síti to asi nebude představovat tak závažný problém, ale u WiFi sítí ve veřejných prostorech tak mohou klienti změnit nastavení WiFi sítě. Pokud někdo používá administraci přes WAN (ve výchozím nastavení vypnutou), je velmi vážně ohrožen.

Adkins na chybu Netgear upozornil, jeho dosavadní reakce ale tuto chybu neberou jako závažnou. Nahlášenou chybu Netgear uzavřel jako nevyžadující zásah.

zdroj: Net Security

 

Diskuze (9) Další článek: Minix se z přehrávače stává počítačem díky Intelu a Windows

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,