Operační systémy

Remix OS vyšel ve třetí verzi, přináší novou práci s okny a hlavně Android 6

Remix OS je systémem pro počítače, který je postavený na Androidu. Až doposud se jednalo o Android 5.1, vývojáři však mezi uživatele vypustili novou verzi, která implementuje základ z Androidu 6 Marshmallow. Dostupná bude jak pro zařízení Remix Mini a další stroje s ARM procesory, tak pro X86.

V Remix OS 3.0 přibyly především nové možnosti jak uspořádat okna jednotlivých aplikací. Vývojáři přidali tlačítko, které umí oknu automaticky změnit velikost přesně podle aplikace tak, aby nebyla deformovaná. Nově také přibyla možnost manuálně měnit velikost oken stejně jako v dalších desktopových systémech – tedy uchopením kdekoliv za okraj. V předchozí verzi bylo možné změnit velikost okna pouze v jeho pravém spodním rohu.

fit_button.png
Oknům přibylo tlačítko pro přizpůsobení jejich velikosti běžící aplikaci

Novinkou je také podpora opravdového fullscreenu u videí - doposud se pouze zvětšilo okno a zůstávaly viditelné okraje. V útrobách systému potom přibyla podpora pro další grafické karty Nvidie i AMD, a tak bude možné provozovat Remix OS na více noteboocích a desktopech.

new_resizable.png
Velikost oken lze měnit chycením kdekoliv za okraj stejně jako v dalších systémech

Pro počítače stahujte Remix OS 3.0 z oficiálního webu. Pro vyzkoušení se ideálně hodí verze pro instalaci na flash disk.

Mohlo by vás zajímat:

Diskuze (16) Další článek: Amazon začne v Británii testovat donáškové drony

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,