Rekord Kickstarteru: Pebble Time získaly přes internet 15 milionů dolarů

V žádné crowdfundingové kampani se dosud nevybralo víc. Nová generace chytrých hodinek Pebble Time stanovila nový rekord - vybrala přes 15 milionů dolarů. Kampaň přitom stále běží. Tvůrci ji navíc ještě zatraktivnili dodatečnou nabídkou nového modelu Pebble Time Steel. 

281645890 
Pebble Time. Už ve své plastové variantě byly nesmírně úspěšné, ale po pár dnech tvůrci představili ještě kovovou variantu. Přispěvovatelé si budou moci zpětně vybrat, jaký model si ve finále koupí. 

Dosavadní rekord v crowdfundingu držel od září 2014 projekt multifunkční šedesátilitrové chladničky Coolest Cooler, který dokázal zlomit rekord i prvních hodinek Pebble (10,26 milionu dolarů v roce 2012) - během kampaně vybral 13,3 milionu dolarů.

To teď hodinky Pebble Time překonaly. Firma Pebble vybrala od 61 tisíc přispěvatelů už 15,2 milionu dolarů (zhruba 373 milionů korun). Kampaň pokračuje i nadále, končí až za 23 dní. Nové hodinky, které budou o zákazníky bojovat mimo jiné s Apple Watch, se na trhu objeví pravděpodobně v květnu letošního roku.

Výrobce Pebble láká na několik vylepšení - až sedmidenní výdrž baterie, podporu 6500 aplikací a vůbec poprvé i barevný displej. Pebble u modelu Time také zjednodušil ovládání. Nově se hodinky ovládají pomocí jednoduchého systému tří tlačítek. Prostřední slouží k aktuálnímu stavu, další tlačítko je určeno pro minulosti (zprávy, statistiky a podobně) a třetí pak pro budoucnost (třeba budík a další).

V kampani bylo zpočátku možné hodinky předobjednat za 159 dolarů (přibližně 3800 korun), ale aktuálně už jsou k dispozici pouze verze za 179 dolarů (zhruba 4300 korun).

Diskuze (4) Další článek: Testlab: DLP a LCD projektory s rozlišením Full HD

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,