PR články

Redmi Note 8 Pro – neskutečně jemné fotky a skvělá výdrž baterie

Synonymem pro nejmodernější technologie fotoaparátu je nový model Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Ten se totiž pyšní vůbec nejvyšším rozlišením hlavního snímače na trhu, a to nejen mezi modely střední třídy, ale všemi smartphony jako takovými. Má totiž dechberoucí 64MPix senzor.

Navazuje tak na úspěch modelu Redmi Note 7, který byl zase prvním modelem se 48 megapixely. Vzhledem k velice příznivé ceně telefonu je to skutečně jeden z nejunikátnějších smartphonů na trhu.

Už na první pohled zaujme model Note 8 Pro svým designem, můžete si vybrat mezi třemi zajímavými barevnými variantami: kombinací zelené a černé, perleťově bílé nebo konzervativní černé. Obě provedení mají lesklý povrch zad. Na těle najdete vedle zadní čtečky otisků prstů také sluchátkový jack a konektor USB-C. Výhodou je také i infračervený port.

2189-Redmi-Note-8-Pro.png

Displej modelu Redmi Note 8 Pro má úhlopříčku 6,53 palce a je tak vhodný pro příznivce větších obrazovek. Jeho rozlišení je 1 080 x 2 340 pixelů, o zobrazování se stará technologie IPS. Podporuje i technologii HDR a má moderní poměr stran 19,5:9. Kapkovitý výřez displeje je skutečně velice malý, ukrývá pouze přední fotoaparát a není nijak rušivý i třeba při sledování filmů nebo hraní her.

Telefon pohání osmijádrový procesor MediaTek Helio G90T společně s 6 GB operační paměti. Vybrat si pak můžete mezi variantou s 64 nebo 128 GB úložného prostoru. Obě dále rozšíříte paměťovou kartou microSD. Bezdrátové technologie Bluetooth, wi-fi a infračervený senzor dále doplňuje žádané NFC. Po softwarové stránce najdete v telefonu moderní Android 9.0 s grafickým rozhraním MIUI 10.

Skvělým prvkem výbavy je také baterie s kapacitou 4 500 mAh a rychlým 18W nabíjením. Díky ní máte i při vyšší zátěži jistý minimálně den provozu, při běžném používání i dva až tři dny.

Korunu celé výbavě telefonu nasazuje rekordně jemný zadní fotoaparát se 64 megapixely. To se pomocí spojení sousedních bodů může změnit na 16 MPix s vysokou citlivostí na světlo. Dále se sestava celkem čtyř fotoaparátů skládá z 8MPix širokoúhlého snímače (úhel záběru 120 stupňů) a dvou 2MPix senzorů – jeden pro práci s hloubkou ostrosti a druhý pro focení makro snímků. Telefon také zaujme i předním fotoaparátem, který má rozlišení 20 MPix.

Redmi Note 8 Pro zkrátka představuje velice lákavou nabídku ve střední třídě, a ačkoliv disponuje velice slušnou výbavou, jde o dostupný model. Verzi s 64 GB úložiště pro data pořídíte za 6 890 korun, 128GB varianta pak stojí 7 490 korun.

www.xiaomi-czech.cz

Další článek: Sněmovna schválila digitální ústavu. Budeme mít právo na elektronickou komunikaci a inteligentní formuláře

Témata článku:

Měřící kód zobrazení