Open source | Reddit

Reddit uzavřel přístup ke svému zdrojovému kódu. Bojí se konkurence

Reddit je od roku 2008, tedy většinu své existence, open-source. Uživatelé se mohli kdykoli podívat, jaký kód celou stránku tvoří. Tomu je ale konec – provozovatel oznámil, že přístup ke kódu své stránky a mobilní aplikace ruší.

Není to ale absolutní uzavření, Reddit slíbil, že místo přístupu k celému kódu nabídne několik menších úryvků. S open-source přístupem v pravém slova smyslu se nicméně lidé můžou rozloučit.

Reddit tvrdí, že krok musel učinit z konkurenčních důvodů. Společnost například pracuje na funkci nahrávání videí do stránky, a to je v současném stavu těžké vymyslet tak, aby to konkurence okamžitě nezkopírovala. Na fóru se ale objevily i názory, že Reddit má v kódu „bordel“ a musí jej za zavřenými dveřmi upravit pro svojí image.

Reddit tím nicméně ukazuje, že není žádnou malou firmičkou, konkurenci cítí a na určitých strategiích pracuje. Zároveň se od původního open-source principu nechce odsunout úplně. S novým vzhledem stránky, na kterém už se několik měsíců pracuje a který přiblíží fórum Facebooku, tak zřejmě začíná nová éra Redditu.

Diskuze (14) Další článek: Obří asteroid, který minul Zemi, má dva měsíce!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,