Reddit přestal akceptovat platby v bitcoinech. Kvůli Coinbase

Komunitní stránka Reddit oznámila, že pro své prémiové členství Gold přestala přijímat platby v bitcoinech. K rozhodnutí došla poté, co se na populární transakční platformě Coinbase Commerce vyskytly potíže, kvůli kterým lidé s bitcoiny nemohli řádně pracovat.

Novinku oznámil jeden z administrátorů Redditu na vlákně r/btc, vystupující pod přezdívkou emoney04. Napsal: „Nadcházející změna na Coinbase, společně s problémy u bitcoinových plateb, které zasáhly některé lidi, nás vedly k tomu, že jsme odstranili bitcoin jako platební možnost.“

Uživatelé tak nyní mohou platit za členství na Redditu opět jen kreditní kartou a PayPalem. Vše ale není ztraceno - emoney04 také uvedl, že společnost bude sledovat, jak se poptávka po platbách v bitcoinech bude vyvíjet a později ji případně zase zprovozní.

Pro bitcoin rozhodnutí Redditu nic neznamená, na to je krok příliš bezvýznamný. Je to ale symbolické v tom, že Reddit byl jednou z prvních velkých stránek, která platby v bitcoinech začala akceptovat. Je to také další negativní zpráva jen krátce poté, co velké technologické firmy jako Facebook, Google a Twitter zakázaly ve svých službách reklamy na jakékoli kryptoměny.

Jak bezpečně platit kartou na internetu? Vyzkoušejte virtuální či jednorázové

Diskuze (9) Další článek: Apple a Google chtějí ovládnout školy. Mají tam tablety vůbec nějaký smysl?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,