8K | Kamera

RED má novou kameru s rozlišením 8K, její cena snad pochází z jiného vesmíru

Kamery RED jsou známé svou velmi vysokou kvalitou, ale také cenou. Používají je ti nejnáročnější profesionálové a rovněž hollywoodští filmaři. Společnost RED tentokrát představila nový model Monstro 8K VV, který posouvá schopnosti zase o něco dále.

RED Monstro 8K VV zvládne natáčet v rozlišení 8K v 60 snímcích za sekundu, přičemž základem je obří 35,4Mpx snímací čip o rozměrech 4,1 × 2,16 cm. Aby se vůbec stíhalo natáčené video ukládat nejen v originálním RAW formátu REDCODE (zároveň i Apple ProRes, Avid Avid DNxHD/HR), používá kamera i speciální vyměnitelná SSD s rychlostí zápisu přes 300 MB/s.

RED je známý tím, že slušně vydělává i na různém příslušenství, protože standardně se prodává jen holá kamera, ke které si stejně musíte ještě obvykle přikoupit ostatní věci – objektivy, displeje, držáky, baterie, SSD, modul pro rozšíření portů a podobně.

Samotná kamera, která má hmotnost 1,5 kilogramu a její konstrukce je z uhlíkových vláken, hliníku a hořčíku, vyjde na 79 500 dolarů, což je v přepočtu asi 2,4 milionu korun s daní. Dostupnost lze očekávat začátkem příštího roku.

Diskuze (18) Další článek: SuperNetwork a CDN77 nakonec vítězí v zakázce iVysílání pro doručování videoobsahu, nahradí dosavadní O2

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,