AMD | Grafické karty

Radeon RX Vega bude i v miniaturní verzi Nano, která se vejde do ITX skříní

Vedle plnotučných karet s grafickým čipem Vega 10 si AMD připravilo i zmenšenou verzi pro kompaktní skříně. Radeon RX Vega Nano tak naváže na model předchozí generace R9 Nano z roku 2015.

Předchozí malá karta využívala architekturu Fiji a TDP u ní bylo nastaveno na 150 W. U nového modelu můžeme počítat s podobnou hodnotou (především s přihlédnutím k prakticky totožnému chladiči) a výkon tak bude omezený i ve srovnání s RX Vega 56. Spekulace tak hovoří o podobném výkonu jako v případě GTX 1070. Ta je mimochodem rovněž k dispozici v ITX provedení - od MSI či Gigabyte.

O konfiguraci samotného GPU zatím nevíme vůbec nic. Na konferenci Capcaicin SIGGRAPH 2017 sice byla karta fyzicky k vidění, nijak víc ji ale AMD neprezentovalo. Známe tak jen počet konektorů - 3× Display Port a 1× HDMI. Vzhled přitom bude vycházet z krytu limitované edice RX Vega 64, bude však využívat axiální ventilátor. Na trh se potom karta dostane v průběhu podzimu - pravděpodobně současně s nereferenčními modely RX Vega 64 a RX Vega 56.

Představení AMD RX Vega:

Diskuze (3) Další článek: Apple se připravuje na příchod 4K. iTunes se brzy stane největší videopůjčovnou s podporou Ultra HD a HDR

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,