Software | Prohlížeče

Puffin Browser slibující „superrychlé načítání“ je už i na Windows

Puffin Browser se na Androidu a iOS proslavil mimo jiné jako webový prohlížeč, který zrychlí načítání stránek. Pomáhají mu v tom speciální servery, které přechroustají a optimalizují obsah, než dorazí k vám do počítače.

No mobilu, zvláště Androidu, však tato funkce není nikterak ojedinělá, nabízí ji totiž jak Chrome od Googlu, takž už celé roky třeba Opera.

Puffin nicméně nyní představil i betaverzi pro velká Windows – pro desktop. Jedná se o upravený Chrome 59, který se však liší v tom, že v adresním řádku najdete ikonu pro aktivací „Cloud Serveru“ – tedy právě proxy serveru, přes který potečou všechna data a prohlížeč dostane ta optimalizovaná.

Puffin pro Windows je zatím v betaverzi a je to znát, i se stopkami v rukou jsem totiž žádné zrychlení nezaregistroval. Zejména pak u menších lokálních webů, jejichž statická data ještě nejsou v cache služby.

Ostatně zrychlené načítání je problematické i v tom směru, že se nejbližší proxy server Puffinu nachází v USA. Server tedy sice může komprimovat rozměrnější data, nicméně ta poletí z mnohem větší dálky a při vyšší latenci.

Zkusili jste betaverzi Puffinu? Zaznamenali jste subjektivní zrychlení? Podělte se se svým názorem v diskuzi pod článkem.

Diskuze (11) Další článek: Ubuntu 17.10 vám může zničit počítač. Canonical zastavil stahování

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,