Hardware | Router

První routery Turris Omnia jsou na světě, tento týden zamíří k zákazníkům

Poté, co skončila velmi úspěšná kampaň na crowdfundingovém serveru Indiegogo, se první uživatelé dočkají svého routeru Turris Omnia. Podle zprávy, kterou tvůrci z CZ.NIC vydali bylo vyrobeno prvních 700 kusů, které tvoří 17 % předobjednaných routerů. K prvním zákazníkům přitom dorazí již tento týden.

IGG_blackcase3_z911oe.png
Turris Omnia

Mezi variantami, které jsou připraveny k odeslání, najdeme 1GB verze stříbrného routeru s Wi-Fi i bez, modrou variantu s Wi-Fi a také samostatnou desku, jež byla rovněž jednou z nabídek při crowdfundingu.

V průběhu října potom začne výrobce odesílat také variantu s operační pamětí o kapacitě 2GB. V dalších měsících se mohou zájemci také těšit na box, který přemění router v plnohodnotný NAS. Ten se stal jednou z odměn v kampani.

Router lze samozřejmě stále objednávat – varianta s 1GB pamětí vyjde na 246 dolarů (asi 7 200 Kč) a verze s dvojnásobkem paměti potom na 284 dolarů (asi 8 350 Kč).

Diskuze (9) Další článek: GoPro Hero 5 nepotřebuje pouzdro, má GPS a stabilizaci. Nový dron zaujme velmi užitečnou funkcí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,