Technologie | Apple | iPad

První displeje technologie Mini LED mohou být iPadů pro příští rok, v MacBoocích pak v roce 2021

Apple už nějakou dobu vyvíjí vlastní displeje postavené na nové technologii Mini LED. Ta na rozdíl od displejů OLED netrpí na problémy s „vypalováním“, přitom zachovává výhody a kvalitu zobrazení OLED displejů. Známý analytik Ming-Chi Kuo zveřejnil informace, kdy by Apple měl nové druhy displejů nasadit.

Jako první by se displejů s technologií Mini LED měl dočkat iPad Pro, který by měl vyjít v posledním čtvrtletí roku 2020, přičemž se počítá s použitím podobných úhlopříček jako u současné generace, V případě MacBooků s většími displeji se očekává, že budou pouze ve vyšší řadě modelů Pro a vyjdou v prvním nebo druhém čtvrtletí roku 2021.

Dle informací by měly mít displeje v první generaci celkem 10 tisíc miniaturních LED, přičemž každá bude mít velikost 200 mikronů. Pro srovnání - podsvícení u současného nejlepšího displeje od Applu - Pro Display XDR používá jen 576 LED.

Technologie Mini LED umožní posunout jas a tím spojené HDR a rozsah zobrazovaného barevného spektra na další úrovně, ale zároveň umožní výrobu i tenčích a úspornějších displejů.

Diskuze (13) Další článek: Program konference Český internet 2020: Připojení na poslední míli. Chcete přijít? S registrací neváhejte

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,