Prohlížeč Vivaldi se dál pěchuje funkcemi, nyní dostal vlastní gesta myší

Zájemci o prohlížeč našlapaný nadstandardními funkcemi musí být z nového Vivaldi nadšení. Prohlížeč od tvůrce původní Opery má totiž rychlý vývoj a nyní přidává hromádku nových funkcí v čele s gesty myší, která si můžete sami definovat.

59889823
Prohlížeč Vivaldi se od konkurence dost liší. Nesnaží se být totiž triviálním zobrazovačem webů, ale naopak prohlížečem napěchovaným funkcemi pro náročnější uživatele

Vivaldi byl ve vývojové fázi odhalen v lednu 2015 a zájemci jej mohli začít využívat jako betaverzi. Už v dubnu 2016 jsme se ale dočkali první „finální“ verze 1.0. Aktuální porce vylepšení přichází s verzí označenou 1.2.

A co je tedy nového? Především integrace uživatelských gest myší, tradiční funkce staré Opery. Stačí stisknout pravé tlačítko, nakreslit nějaký tvar a provede se přednastavená akce. Kdo si jednou zvykne, už nechce jinak, prohlížeč takto můžete ovládat daleko rychleji.

Vylepšeno bylo také přibližování stránky, nyní můžete nastavit přiblížení pro každý panel, a to v rozsahu od 20 % do 500 %. Vylepšena byla také práce s taby, nově lze aplikovat funkce na vybranou skupinu karet, například je hromadně zavřít. Novinek je celá řada, můžete se podívat na jejich seznam.

Vivaldi je jinak prohlížeč založený na Chromiu, tudíž se nemusíte obávat o nekorektní zobrazování webů. Ze zásadních funkcí mu zatím chybí synchronizace nastavení a záložek, ale i na tom už se pracuje.

Diskuze (28) Další článek: Hacker prodává software, kterým ovládnete Windows 10

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,