Prohlížeč Edge konečně dostal podporu doplňků! Zatím jen ve verzi pro testery

Nový internetový prohlížeč od Microsoftu měl ambice přetáhnout stávající uživatele Internet Exploreru, ale třeba i ty, kteří používají software konkurence. Tomu měla pomoci především podpora doplňků. Jenomže při loňském uvedení s Windows 10 podpora doplňků v Edge chyběla a nepřišlo ani brzké nasazení, byť Microsoft prohlašoval, že jsou doplňky priorita. Teprve až teď si doplňky v Edge můžeme vyzkoušet. 

Novinka přichází v právě uvolněném novém buildu systému s označením 14291. Ten je určen pro členy programu Windows Insider, navíc musí mít aktivovaný tzv. fast ring. To nicméně znamená, že nová funkce už je zapracovaná a bude se už jen ladit. 

Představení funkce doplňků na videu:

Zatím se je k dispozici jen několik rozšíření, které lze vyzkoušet. Například pro gesta myší, překladač Bing Translator nebo doplněk pro Reddit. Připravují se už ale další, na cestě je například doplněk pro LastPass, Evernote nebo i kontroverzní Adblock. Rychlému rozšíření doplňků by ale nemělo nic bránit, technicky jsou stejné jako doplňky pro Chrome

69472320 
Připínání záložek v Edge

Edge se dále naučil připínání karet v horní liště. Důležité záložky si teď můžete připíchnout k levnému hornímu okraji, podobně jako v Chromu. Několika novinek se dočkal i samotný systém Windows 10, ale ve srovnání s inovacemi v Edge jsou to jen drobnosti a opravy. Výraznější novinkou je ještě aktualizace vestavěné aplikace Mapy, která se dočkala několika nových funkcí. 

Diskuze (25) Další článek: TweetDeck zmizí z další platformy. Twitter ukončí vývoj aplikace pro Windows

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,