Google | Programování | Programování pro děti | Děti

Programovací jazyky pro děti: Google dnes hrou nabádá, abyste děti učili programovat

Google má zas po čase speciální interaktivní logo na stránce svého vyhledávače. Šipka nabádá, abyste spustili animaci, a dnes to opravdu udělejte. Stojí to za to. Nezůstane totiž jen u videa, ale zabavíte se jednoduchou hříčkou pro výuku „programátorského myšlení“.

Hra ukazuje základní princip dnešních výukových programů pro děti na podporu algoritmického myšlení a základů programování. Musíte jednoduchými povely „naprogramovat“ zajíce, který se pak podle nich bude pohybovat na mapě a sbírat mrkve.

Pokud vás Google motivoval nechat své dítko vzdělávat v základech programování takto zábavnou formou, nechte se inspirovat našim starším článkem, který vám dá konkrétní tipy:

Téma: Programování pro děti

programovaniprodeti.jpgAlgoritmické myšlení, logické uvažování, dovednost analyzovat problém a najít jeho řešení… to se hodí už dnes a do budoucna budou tyto schopnosti čím dál důležitější. Zábavnou formou se k nim vyplatí vést i děti. Sledujeme pro vás dostupné nástroje, stavebnice, služby a postupy.

Doporučujeme speciál Computeru Programování pro děti. Za 99 Kč si ho můžete objednat online a během několika dnů vám dorazí do poštovní schránky.

Diskuze (10) Další článek: Kolik by stálo koupit každému žákovi vlastní notebook? Překvapivě málo!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,