Program Akademie CZ.NIC v novém akademickém roce

(Inzerce) Prázdniny pomalu končí a tak i školicí centrum sdružení CZ.NIC finišuje s přípravami na nový školní rok. Učebny otevře v půlce září, na kurzy se ale můžete hlásit už teď.

Harmonogram kurzů na druhé pololetí 2014 přináší témata určená jak IT odborníkům, tak i kurzy pro zaměstnance veřejné správy, studenty a učitele či laickou veřejnost se zájmem o internetové technologie.

ZIVE_20140826_PR_program_akademie_obr_01.jpg

Kurzy jsou nyní naplánované na období od září do prosince, a to jak v pražské, tak i v brněnské pobočce Akademie CZ.NIC. Na tyto čtyři měsíce je pro vás připraveno celkem 36 termínů věnovaných počítačové bezpečnosti, webovým aplikacím, datovým schránkám, 3D tisku, mojeID nebo elektronickému podpisu. Přihlásit se můžete teď hned!

„Novinkou nadcházejícího pololetí je především sloučení kurzu Svobodná aplikační bezpečnost I, který byl zaměřen spíše teoreticky, a kurzu Svobodná aplikační bezpečnost II, v němž si účastníci vyzkoušeli především praktické věci, do kurzu s názvem Bezpečnost webových aplikací. Tato změna umožní účastníkům vyzkoušet si nabyté vědomosti rovnou v praxi,“ uvádí Igor Kytka, který má chod Akademie CZ.NIC na starosti.

Nejbližší kurzy v Akademii CZ.NIC:
Jak (na)implementovat mojeID 1. září (Praha)
Open Source SW Quality Assurance II 18. září (Praha)
3D tisk 19. září (Praha)
Implementace IPv6 23. září (Brno)
Počítačová bezpečnost prakticky 24. - 25. září (Praha)
Implementace IPv6 29. září (Praha)
IPv6 a DNSSEC ve veřejné správě a veřejných zakázkách 30. září (Praha)
DNSSEC – zabezpečení DNS 1. října (Brno)
Bezpečnost webových aplikací 1. října (Praha)
Jak (na)implementovat mojeID 2. října (Praha)
Datové schránky 6. - 7. října (Praha)
IP telefonie – protokol SIP 8. října (Praha)
Elektronický podpis a problematika infrastruktury veřejných klíčů (PKI) 9. října (Praha)
Principy a správa DNS 13. - 14. října (Praha)

Vzdělávací centrum Akademie CZ.NIC získalo řadu akreditací, které jí a nabízeným kurzům udělily Ministerstvo vnitra České republiky (Datové schránky, Elektronický podpis a problematika infrastruktury veřejných klíčů (PKI) nebo respektované IPv6 Forum (Implementace IPv6). Tato organizace udělila kurzu věnovanému nastupujícímu protokolu IPv6 a školiteli Petru Černohouzovi nejvyšší známku GOLD.

V Akademii CZ.NIC se v prvním pololetí 2014 uskutečnilo 34 kurzů. Největší zájem byl o kurzy věnované počítačové bezpečnosti, zajištění kvality softwaru a 3D tisku.

Podrobné informace včetně kompletních termínů školení najdete na stránkách https://akademie.nic.cz/.

Další článek: UPC mělo v Plzni velký výpadek, zloději ukradli optické kabely

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,