Nvidia | Grafické karty | Asus

Převlečeno do AREZ: Asus už kvůli sporné smlouvě s Nvidií přejmenoval řadu herních grafik s čipy Radeon

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že se Nvidia pustila k poměrně problematickému kroku, který omezuje postavení konkurence. Všichni OEM prodejci grafických karet, kteří od ní chtějí dostávat karty, musí použít označení pro stávající herní grafiky pouze v kombinaci s grafikami od Nvidie a nikoli AMD.

Je jasné, že kvůli tomuto kroku a smluvnímu omezení čekají Nvidii soudy s vysokými pokutami a Nvidia by měla dle historických událostí prohrát (podobná zvýhodňování už byla mnohokrát před antimonopolním soudem), i přes to by se to bohužel Nvidii mohlo vyplatit. I když ve výsledku zaplatí vysokou pokutu, poznamená to prodeje konkurence, která se tak může dostat do potíží kvůli nižším prodejům a tím pádem i menším prostředkům na vývoj nové generace produktů. Nvidii se tak podaří technologicky „utéct“ zase o větší kus.

Asus je mezi prvním firmami, kteří na novou smlouvu GPP (GeForce Partner Program) zareagovali a zatímco jeho stávající herní řada ROG (Republic of Gamers) patří nově pouze pro grafiky Nvidia, pro AMD Radeony vytvořil novou herní řadu AREZ. A nyní už „novinky“ této řady prezentuje na webu.

V galerii výše můžete na obrázcích vidět srovnání modelu Radeon RX Vega 64 tak, jak byl doposud prezentován pod značkou ROG a jak je nově prezentován jako AREZ. Krabice i design a konstrukce karty je stejná, liší se pouze zmíněným označením řady, která byla změněna.

Diskuze (27) Další článek: Čínští cenzoři nejsou všemocní. Poslední zákaz naštval lidi tolik, že od něj ustoupili

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,