Hry | Monitory

Pouze na hraní: Iiyama má zahnutý 32" monitor s rozlišením Full HD

Tohle rozhodně není kombinace parametrů, kterou bychom mohli doporučit pro běžnou práci. Iiyama totiž do svého portfolia přidala monitor G-Master G3266HS-B1, který kombinuje úhlopříčku 31,5 palce s rozlišením Full HD.

Jak už ale napovídá řada, pod kterou jej výrobce řadí, jde primárně o monitor pro hráče. Hustota bodů je totiž na hodnotě 70 PPI, což je velmi málo a obrazové body zde budou velmi zřetelné. Především hráči FPS na vyšší úrovni ale právě tuto vlastnost vyhledávají. Velmi často navíc používají nižší rozlišení než je to nativní, takže objekty na displeji (především hlavy) jsou větší a lépe se do nich trefuje.

Zajímavostí nicméně je, že výrobce sáhnul po panelu typu VA, u těchto ryze herních monitorů často potkáváme TN kvůli nižší odezvě. Panel pracuje s maximální frekvenci 144 Hz a podporuje technologii FreeSync pro grafiky od AMD. Zahnutí panelu má poloměr 1,8 m, maximální jas udává výrobce na hodnotě 400 cd/m2 a kontrast 3 000:1.

Mezi konektory najdeme jak DVI-D či D-Sub, tak HDMI a DisplayPort 1.2. Monitor je k dispozici za ceny začínající na 11 tisících.

Diskuze (6) Další článek: WhatsApp nesmí sdílet data s Facebookem, nařídila francouzská komise

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,