Notebooky | Tablety

Porsche Design má nový Book One. Vsází na prémiový vzhled a chce konkurovat Microsoftu

Německý výrobce Porsche Design představil v rámci veletrhu Mobile World Congress v Barceloně nový konvertibilní notebook Book One. Atraktivním designem nebo třeba dotykovým perem chce být konkurencí pro Surface Book.

Porsche Design jednoznačně vsází na prémiový vzhled a pro výrobu šasi je tedy použit hliník s tradiční eloxovanou úpravou povrchu. Dominantou je displej s úhlopříčkou 13,3 palců a rozlišením 3 200 × 1 800. Výrobce vsází na tradiční poměr 16:9 na rozdíl od Microsoftu, který svůj Surface Book vybavil poměrem 3:2 a rozlišením 3 000 × 2 000.

Displej Book One lze překlopit a používat jej takto, ale stejně tak nabízí možnost kompletního odtrhnutí od základny s klávesnicí a využívat samostatný tablet.

Jako procesor zde poslouží Intel Core i7-7500U a v k dispozici bude 16 GB operační paměti. Pro data je připraveno interní SSD úložiště o kapacitě 512 GB. Periferie lze připojit pomocí dvojice konektorů USB typu C, kdy jedno je vybaveno rozhraním Thunderbolt 3. Nechybí ani dvojice tradičních USB 3.0. Výrobce slibuje výdrž na baterii po dobu 14 hodin, o kterou se postará akumulátor v displeji (25 Wh) a základně s klávesnicí (45 Wh).

Celková hmotnost zařízení je 1 580 g, v případě samotného tabletu je to 758 g. Zaujme jistě také tloušťka, kdy má displej pouze 7,7 milimetrů a v případě běžného notebookového režimu je celková tloušťka 15,9 mm.

Porsche Design Book One se začne prodávat i na evropském trhu v dubnu za cenu 2 795 eur, tedy asi 75 000 korun. Výrobce zatím bude nabízet pouze jednu konfiguraci, nicméně do budoucna zřejmě plánuje také variantu s dedikovanou grafickou kartou.

Diskuze (4) Další článek: Amazon a Google brzy pochopí, kdo přesně mluví na jejich domácí asistenty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,