Popularitu amerického Redditu nastartoval podvod

Reddit je populární americký web na hodnocení a sdílení toho nejlepšího obsahu na internetu. Podle Alexy se sice jedná až o 121. nejnavštěvovanější web a Google mu přiděluje podobnou měsíční návštěvnost jako českému Seznamu, Reddit je ale mocný nástroj americké geekosféry.

A stejně jako mnoho dalších podobných služeb měl začátky, které by se asi každému návštěvníkovi příliš nezamlouvaly. Bez okolků se s nimi svěřil spoluzakladatel služby Steve Huffman, podle kterého Reddit prvních několik měsíců žil prakticky z jediného – z falešné generované aktivity.

reddit.png
I takto spartánsky může vypadat hojně navštěvovaný web

Nejlepší články a další zdroje tedy hodnotili falešní uživatelé a vznikal tak falešný obsah a falešná aktivita. Ta už ale přilákala skutečné surfaře a dnes se tak může služba pochlubit více než 30 miliony návštěvníků každý měsíc. Pět milionů je podle Googlu unikátních.

Pokud vám tyto aktivity nepřipadají moc košer, vězte, že podobným způsobem vznikala před necelými deseti lety i hromada českých webů včetně tehdy populárních seznamek, drobných komunit a dalších pokusů o kvazi-Facebook. V některých případech je tomu tak doposud.

Diskuze (69) Další článek: Lenovo IdeaCentre A720: nejtenčí počítač v monitoru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,