Facebook | Instant Messaging

Po Googlu se učí sdílet polohu také Facebook. Funkce míří do Messengeru

Minulý týden jsme psali o tom, že Google znovuobjevil živé sdílení polohy v rámci aplikací Maps. Jen několik dní po Googlu se s totožnou funkcí přidal také Facebook, který ji zakomponuje do komunikátoru Messenger.

Funkce bude fungovat podobně jako u Googlu a rovněž nabídne podobné možnosti. Sdílením polohy se příjemci zprávy v Messengeru objeví mapa, která bude zobrazovat vaši polohu a také čas, který zbývá do příjezdu na místo. Sdílení polohy bude trvat po dobu jedné hodiny, nebo dokud jej uživatel nedeaktivuje. Na rozdíl od Googlu ale nejde sdílet celou trasu, a tak nemusí být odhad příjezdu natolik přesný.

Živé sdílení tak přibude k aktuálně dostupné možnosti, která umožňuje nasdílet pouze statický bod na mapě. Tím může být místo v okolí nebo poloha uživatele. Po odeslání se však nebude aktualizovat tak, jako v plánované funkci. Ta bude postupně zpřístupňována dalším uživatelům v několika vlnách. Dostupná by měla být globálně jak pro Android tak iOS.

Diskuze (5) Další článek: Amazon má problémy s chytrým obchodem, kde není nutné ručně platit. Systém stíhá sledovat jen pomalé lidi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,