Pinterest roste, v USA již je třetí největší sociální sítí

Rychle rostoucí sociální síť Pinterest je dle agentury Experian v USA již třetí největší sociální sítí. Tuto mladou sociální síť překonal pouze Facebook a Twitter. Do klubu deset největších sociálních sítí se přitom Pinterest dostal teprve v prosinci loňského roku.

Pinterest.jpg
Sociální nástěnka Pinterest

Pinterest je doslova sociální nástěnka, na kterou můžete přišpendlit zajímavé obrázky. Ano, hlavní roli zde hrají obrázky a fotografie, ale nejedná se o online album, důraz je zde kladen na sdílení. Pokud Facebook se svou Timeline chce zachytit příběh vašeho života, Pinterest chce svou nástěnkou vyjádřit vaši osobnost.

Pinterest je jednou z nejrychleji rostoucích stránek ve webové historii. Její počátky sahají do prosince 2009, kdy Ben Silbermann a Paul Sciarra vymysleli koncept fungování. První prototyp pak spustili v březnu 2010. K otestování použili své příbuzné a známé. Pinterest stále funguje v režimu veřejné betaverze a pokud si zde chcete založit účet, musíte požádat o pozvánku.

PinFB.jpg
Pinterest je integrován i do Facebooku, své nástěnky naleznete na svém Timeline

V lednu 2012 měla tato sociální síť téměř 12 milionů aktivních uživatelů, což z ní dělá webovou stránku, která dosáhla milníku 10 milionů uživatelů nejrychleji v historii. Popularity Pinterestu si všiml i americký prezident Barack Obama, který jej využívá ve své kampani pro nadcházející prezidnetské volby Obama for America.

Pinterest se tedy během pouhých dvou let života dokázal katapultovat mezi nejnavštěvovanější webové stránky a již nyní je v USA třetí nejpoužívanější sítí. Není tedy divu, že mu mnozí prorokují zářnou budoucnost.

Diskuze (9) Další článek: TechEd-DevCon 2012 startuje již 23. dubna!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,