Pentagon si nechá hackovat systémy, vyplatí stovky tisíc dolarů

Korporace jako je Microsoft, Facebook, ale i Mozilla pravidelně vyplácí odměny hackerům, kteří objeví bezpečnostní díry v jejich produktech a místo zneužití je nahlásí. O něco podobného se chce pokusit i americké Ministerstvo obrany a vyhlásilo proto program Hack the Pentagon.

Podle The Next Web je to vůbec poprvé, kdy se některá z vládních institucí odhodlala k tomuto typu prověření svých bezpečnostních systémů. Na rozdíl od běžných společností, jako je Google, které umožňují zapojení do programu komukoliv, si Pentagon bude hackery vybírat.

Samotné schválení přihlášky bude záviset na ochotě pracovat ve Spojených státech, trestní bezúhonnost a zájemce také nesmí žít v zemi, na které americká vláda uvalila obchodní sankce. Pro každého přijatého uchazeče je vyhrazena částka minimálně 150 tisíc dolarů, přičemž sumy se budou zvyšovat podle úspěšnosti.

Pro pilotní program se Ministerstvo obrany spojilo s odborníky ze společnosti HackerOne, která se specializuje právě na tento typ testování. Zájemci se mohou hlásit do pilotního programu, který bude probíhat od 18. dubna do 12. května.

Diskuze (5) Další článek: Microsoft rozjel testování placeného Outlooku. Nabídne vlastní domény a prostředí bez reklam

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,