Panasonic se svým SDMI přehrávačem

Společnost Panasonic uvádí na trh svůj nový vylepšený MP3 přehrávač s plnou podporou technologie SDMI.
Konečně se dočkal i Panasonic, který chtěl s SDMI přehrávačem přijít již dříve. Přesněji jde o model SV-SD70 MP3 player. Tento model byl poprvé uveden v Japonsku a postupně se dostává i na jiné kontinenty. Nově Panasonic využívá bezpečnostní SD paměťové karty, které pro něj vyvinul ScanDisk, Toshiba a Matsushita. Samotné SD karty jsou o něco dražší a pojmou obdobné množství nahrávek – záleží na kapacitě SD karty a použité kompresi.

Hlavním patronem těchto SDMI karet ve finální fázi je právě společnost Matsuhita Electric.

K tomuto přehrávači se prodávají karty v provedení 64 MB a 32 MB. K přehrávači je standardně dodáván SD Memory Card reader/writer, přičemž propojení PC a čtečky SD se provádí pomocí USB portu. Oproti ostatním MP3manům se Panasonic liší tím, že čtečka paměťových karet je externí a kabel pro napojení do PC se nezasouvá přímo do přehrávače. Společnost Panasonic se rozhodla, že tyto speciálně vyvinuté SD karty bude používat i v dalších svých produktech, jako jsou videokamery, mobilní telefony atd. V dalších detailech se nový model MP3 přehrávače od společnosti Panasonic nijak neliší. Design a tvar zůstává stejný, malinko jen byly pozměněny ovládací prvky přehrávače. Díky nově dodávaným SD kartám je přehrávač plně SDMI kompatibilní, což zamezuje nahrávání pirátských nahrávek do něj. Jak moc je tento model MP3 přehrávače zabezpečen, uvidíme časem. Z minulých zkušeností však plyne, že technologie SDMI není zase až tak bezpečná.

Škoda jen, že se tyto přehrávače MP3 nahrávek nedistribuují do České republiky. Důvodem bude zřejmě vysoká cena na české poměry, protože Panasonic patří mezi lepší přehrávače svého druhu a v dnešní konkurenci by asi neobstál především svojí cenou. Na závěr lze říci, že tento přehrávač jako takový určitě stojí za to. Pokud jste ochotni do něj investovat 300 – 400 dolarů, máte možnost si jej on-line objednat v některém z internetových obchodů.

Diskuze (1) Další článek: HP s novou grafikou, závod o špičku ledovce

Témata článku: , , , , , , , ,