Pamatujete na Tamagotchi? Příští rok z něj bude hra na mobil

Kdo vyrůstal v 90. letech, nebo měl v té době malé potomky, toho určitě neminulo šílenství Tamagotchi. Malý kapesní přístroj, na kterém se člověk staral o malé zvířátko. Zlatá éra hračky sice už pominula, ale její výrobce chystá něco nového – Tamagotchi na mobil.

Zdá se to jako dobrý nápad. Tehdy na mobilech hrát nešlo, anebo velmi omezeně, takže hračka musela mít vlastní přístroj. V dnešní době to ale bez problémů zvládne většina mobilních zařízení. Tamagotchi navíc letos slaví 20 let existence, proto je ideální doba udělat comeback.

Hra se bude jmenovat My Tamagotchi Forever a vyjde na iOS a Android. Bude Free to play a s největší pravděpodobností se nevyhne mikrotransakcím. Přesné datum vydání není jisté, jen, že k němu dojde příští rok.

My Tamagotchi Forever má nabídnout vše, na co jsou lidé u hračky zvyklí. Bude třeba krmit, hrát si a uklízet po virtuálním zvířátku. A také ho dávat spát. Přijdou ale i novinky. Tvor bude žít na místě nazvaném Tamatown (Tamaměsto), kde si jednotlivá zvířátka budou moci hrát spolu. Dá se tedy očekávat, hra dostane nějakou formu multiplayeru.

Další velkou novinkou bude přítomnost módu s rozšířenou realitou, podobnou jako u Pokémon Go. V tiskové zprávě to sice zmíněno není, ale trailer jasně ukazuje něco, co vypadá jako rozšířená realita.

Pokud se na tvorbě hry chcete podílet, na stránkách společnost Bandai lze zveřejnit kresbu tvora, která se může stát inspirací pro finální design jednoho ze zvířátek, jež se objeví ve hře. První verze aplikace je již podle serveru Touch Arcade dostupná v Kanadě .

Diskuze (7) Další článek: Viry nutně nemusí jen škodit. Je možné, že nám i chrání zdraví!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,