Opera 10.70 nabídne složky pro RSS

Vývojáři pracují na nové verzi webového prohlížeče Opera 10.70, která má přinést několik zajímavých změn. Pro uživatele využívající RSS čtečku bude patrně nejlákavější novinkou třídění RSS zdrojů do složek.

Prosby uživatelů tak byly ze strany vývojářů vyslyšeny po několika letech, kdy se RSS čtečka chovala spíše jako okrajová vlastnost Opery. Dříve nebylo možné, abyste zpřístupnili RSS čtečku, aniž byste neměli vytvořený e-mailový účet. Tomu je od Opery 10.70 naštěstí také konec.

mailpanel-wp2-2.png
 Levý panel v Mac, Windows a na Linux (zdroj: opera.com)

I bez e-mailového účtu můžete začít sledovat RSS zdroje. Levý panel je také lépe přizpůsobitelný, takže si v něm necháte jen ty informace, které vás zajímají.

Kromě toho vývojáři přidali nový panel se záložkami. Někomu se to může jevit jako zbytečný prvek, který zabírá místo, pro druhého může být panel užitečný. Tak či tak, panel je možné skrýt.

bookmarksbar.png
 Nová lišta záložek (zdroj: opera.com)

Kromě toho se Opera chlubí novými nástroji pro odladění výkonu spouštění a opravou stovek chyb, ať už v jádře, nebo i ovládání. 

Testovací verzi Opery 10.70 pro Microsoft Windows můžete stahovat z naší GigaManie. Verzi pro Mac OS X a Linux z oficiálních stránek. Upozorňujeme, že se jedná o testovací verzi, která není vhodná pro běžné použití.

stáhnout program Opera 11.50 final Licence: freeware, 9,8 MB
Autor: Opera Software
Web programu: www.opera.com


Diskuze (46) Další článek: Nový Pohotoshop a Premiere Elements 9

Témata článku: , , , , , , , , , , ,