Technologie | Hardware | SSD

Odolný externí disk může být i pěkná kulatá placka

Pokud patříte mezi uživatele, kteří vystavují svá zařízení velké zátěži, ať už ze strany vnějších vlivů, či pracovní náplni, nejnovější výrobek společnosti Silicon Power je rozhodně pro vás. Ta totiž oznámila svůj vůbec první přenosný SSD disk, který je napěchovaný celou řadou technologií.

Disk Bolt B80 se bude nabízet ve třech variantách - 120, 240 a 480 GB. Je vyroben z hliníku a velikostí připomíná placatější myš, je totiž tenký pouze necelých 12 mm. To ale není vše. Nabízí nejen pevné tělo, ale také certifikát IP68, a tedy odolnost vůči prachu a vodě.

Disk zapojíte do USB 3.1, používá konektor Type-C a měl by být kompatibilní se všemi porty až do USB 2.0. Samozřejmostí je redukce USB-C na USB-A, která je v balení.

Bolt B80 je bezesporu jeden z nejkompaktnějších a nejhezčích disků, co jsme za poslední dobu měli možnost vidět. Společnost bohužel zatím neodhalila cenu, za kterou si jej budete moci odnést domů, takže si budeme muset ještě počkat. Prozatím můžete sledovat oficiální stránky výrobce.

Váš názor Další článek: Pirate Bay opět nasadila těžbu kryptoměny na procesorech návštěvníků. Tentokrát nejde zakázat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,