Očekávané inovace mezi MacBooky: tenčí Pro dostane OLED panel místo tlačítek a Air povyroste až na 15"

Apple podle dostupných zpráv pracuje hned na několika vylepšeních, která by měl aplikovat do notebooků řady MacBook Pro. Ty mají být představeny v průběhu tohoto roku, upozorňuje Macrumors.com.

599871669 
Toto je současná podoba MacBooků Pro. Designem by se měly více přiblížit základnímu MacBooku (viz obr v úvodu)

Nové počítače MacBook Pro by měly přinést nejen aktualizovaný hardware, ale po čase opět i obnovený design. Bude tenčí a lehčí než současná generace a má přebírat vybrané prvky z 12palcových MacBooků, například mechanismus pantů a konstrukci klávesnice.

Notebooky by nově měly navíc disponovat speciálním dotykovým OLED panelem nad klávesnicí, kde by měl nahradit fyzické funkční klávesy. MacBooky Pro by rovněž měly dostat identifikaci otiskem prstu Touch ID, podle všeho půjde o implementaci do trackpadu.

Dále by měly být nové prémiové notebooky od Applu vybaveny konektory Thunderbolt 3 s USB-C. V útrobách najdeme nové čipy Intel Skylake a high-endové modely z nabídky by měly disponovat grafikami AMD Polaris.

Uživatelé budou mít stále na výběr 13,3palcový i 15palcový model. Počítače MacBook Pro budou nadále oslovovat náročnější zákazníky. Jakousi „střední třídou“ mají být MacBooky a vstupní kategorii budou zastupovat MacBooky Air.

Také samotný MacBook a řada MacBook Air se mají dočkat dalších vylepšení. U MacBooku prý přibude větší 13,3palcový model a u MacBooku Air se už dříve zmiňovala možnost představení dokonce 15palcové verze.

Diskuze (27) Další článek: Seznam.cz testuje nový televizní program. Vyzkoušejte ho

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,