NXP Semiconductors

Přečtěte si o tématu NXP Semiconductors. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem NXP Semiconductors, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu NXP Semiconductors.
Tchaj-wan chce v Česku postavit čipové centrum. Firmy se bojí přetahování mozků | zdroj: profimedia.cz

Tchaj-wan chce v Česku postavit čipové centrum. Firmy se bojí přetahování mozků

V Česku se začal rodit plán na vytvoření mezinárodního centra pro návrh špičkových čipů. Podle informací deníku E15 se na jeho vybudování chce podílet Tchaj-wan, který je díky společnostem jako TSMC největším výrobcem čipů na světě. Tchajwanská vláda by do projektu mohla dát vyšší stovky milionů korun. Projekt ale naráží na odpor společností, které už v Česku čipy navrhují. Bojí se totiž, že by jim Tchajwanci mohli odlákat už tak nedostatkové odborníky.

| Jan Sedlák|2

ČeskoProcesoryPolitika
25 největších akvizic v historii IT společností | Foto: Pictures of Money, CC BY 2.0

25 největších akvizic v historii IT společností

** Přehled největších akvizicí technologických společností ** Rekordman se přiblížil ke stovce miliard dolarů ** Někdy obchod pomohl dalšímu rozvoji, jindy to byl hodně drahý průšvih…

Karel Javůrek|15

AkviziceStatistikyByznys
Pojďme programovat elektroniku: Když nemá Arduino displej, pomůže NFC tag

Pojďme programovat elektroniku: Když nemá Arduino displej, pomůže NFC tag

** NFC je stále populárnější – hlavně díky platbám ** Dnes připojíme k Arduinu NFC tag od NXP ** Přenese provozní data z hlavního čipu do mobilu

Jakub Čížek|4

ArduinoPojďme programovat elektronikuProgramování
Kryptografické protokoly odolné proti kvantovým počítačům

Kryptografické protokoly odolné proti kvantovým počítačům

Vědci vyvíjí vylepšené formy kryptografických protokolů, které umožní zabezpečení přenosu dat i proti budoucím kvantovým superpočítačům.

Karel Javůrek|21

Přední mobilní společnosti podporují společné zavádění mobilního televizního vysílání na bázi standardu OMA BCAST

Přední mobilní společnosti podporují společné zavádění mobilního televizního vysílání na bázi standardu OMA BCAST

Haag, Nizozemsko/Praha 16. dubna 2007 – Společnosti Digitenne, Ericsson, KPN, Nokia, Nokia Siemens Networks, NXP Semiconductors, Sony Ericsson, Telefónica, O2 Europe, T-Mobile, Vodafone a ZTE dnes vyjádřily svou podporu implementačnímu profilu pro zavádění mobilního televizního vysílání, který byl vyvinut v rámci organizace Broadcast Mobile Convergence Forum (bmcoforum).

tisková zpráva