Nvidia | Grafické karty

Nvidia vydala ovladače pro macOS ke grafikám Pascal i když nejsou v žádném Macu

Nvidia minulý týden s oznámením nové grafiky Titan Xp slíbila vydání ovladačů pro macOS k novým kartám postavených na architektuře Pascal. Dostupné jsou od včerejška v betaverzi a stahovat je mohou uživatelé, kteří mají ve svém stroji s macOS některou z grafik řady GTX 10. Jenže žádný takový oficiálně neexistuje.

Z vydání ovladačů tak mají radost především ti, kteří provozují tzv. hackintosh – běžnou sestavu s nainstalovaným macOS. Pro ty byla doposud nejvýkonnější možností GTX 980 Ti řady Maxwell, pro niž Nvidia ovladače vydávala. To stejné platí o hrstce mekařů, kteří by snad chtěli upgradovat předchozí generaci Macu Pro právě některou z nových grafik Nvidie.

Kromě toho se ale z výkonných karet poslední generace mohou těšit také uživatelé, kteří ke svému Macbooku připojí jeden z externích boxů s rozhraním Thunderbolt 3, které mohou obsahovat dedikovanou grafiku. Tím lze značně zvýšit grafický výkon Macbooků Pro, které se v levnějších variantách spoléhají pouze na integrovaná řešení Intelu.

Použití je zatím značně krkolomné a vyžaduje instalaci prostřednictvím Terminálu. Na webu 9to5mac otestovali s Macbookem Pro kartu GTX 1050Ti. Nárůst oproti původnímu integrovanému GPU Intel Iris 550 je samozřejmě značný.

Diskuze (5) Další článek: Unigine Superposition: nový benchmark, který otestuje výkon vaší grafiky i v rozlišení 8K a ve virtuální realitě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,