Nvidia Shield 2 prý dorazí na trh v srpnu, uvnitř bude Tegra K1

Už ke konci minulého roku jsme vám přinesl zprávy, že společnost Nvidia pracuje na nové generace herního mobilního zařízení Shield 2, který by se měl objevit tento rok s novou generací čipsetu Tegra K1.

Podle informací webu Sweclockers by se nová generace Shieldu 2 měla objevit už v srpnu a bude mít samozřejmě nový a očekávaný čtyřjádrový čipset Tegra K1, u kterého se již dříve objevily i první testy výkonu. Zatím to vypadá, že po stránce procesorového výkonu nepůjde o žádné překvapení a na trhu budou výkonnější řešení, v oblasti grafického výkonu (Kepler) by ale mělo jít o to nejlepší dostupné mobilní řešení.

684570659.png
První generace Nvidia Shield

Nvidia Shield 2 bude mít dle neoficiálních informací 4 GB operační paměti, 16GB vnitřní paměť flash, kameru s nižším rozlišením a systém Android 4.4.2. Objevily se ale i nové zprávy, že Nvidia chystá Shield Tablet, který by měla představit už 22. července. Otázkou tak je, co Nvidia nakonec vlastně představí.

Už dříve Nvidia prezentovala, že Shield bude zkrátka herní výkonné mobilní zařízení, které vydrží dlouho na baterii i při náročném hraní. Ani jednu z těchto vlastností klasický tablet nesplňuje. Jsou tedy dvě možnosti – dvě samostatná zařízení (herní a tablet) nebo hybrid, který bude kombinovat tenký menší tablet a připojitelný ovladač, který bude mít dodatečnou baterii, kvalitní ovladače a třeba i nějaký přídavný výkon.

Váš názor Další článek: Microsoft chystá velké propuštění. Má více lidí než Liberec

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,