Nvidia | Automobily | CES 2018

Nvidia se stává hegemonem. Její superpočítače najdete v Audi, Tesle a nově Volkswagenu a Uberu

V Las Vegas pomalu začíná každoroční CES a firmy už v jeho předvečer představují některé novinky. Tradičně se to týká třeba automobilového průmyslu. Zatímco loni zde oznamoval partnerství s kde kým třeba Google, letos je to Nvidia.

Nvidia loni představila novou platformu pro autonomní řízení Pegasus vyzbrojenou A.I. procesorem Xavier a ve své spanilé jízdě pokračuje i letos. Xavier je už hotový, míří k prvním partnerům a šéf Nvidie Jensen Huang se pochlubil, kolik už jich má.

Loni to byla stovka startupů, nyní to je už více než 300 partnerů, přičemž je mezi nimi nově i jeden z největších automobilových koncernů na světě: Volkswagen! Nvvidia bez nadsázky vypálila konkurenci rybník – zejména pak Intelu, který spolupracuje s Googlem – a během několika málo let se stala prakticky lídrem na scéně. Již nějaký čas spolupracuje také s Audi, Mercedesem a Teslou Elona Muska (pod kapotou autonomních tesel je také počítač od Nvidie).

Vedle Volkswagenu nově Nvidia spolupracuje také s Uberem, který loni uzavřel kontrakt s Volvem. Švédská automobilka by mu měla v průběhu následujících let dodat 24 tisíc SUV, přičemž pod kapotou by mohl být právě Pegasus. Flotila vozů poslouží pro testování robotické taxislužby zítřka, na kterou ale zatím není prakticky nikde připravená legislativa.

Jak se Nvidia mění z prostého výrobce grafik v klíčového hráče na poli A.I. pro automobily:

Diskuze (10) Další článek: Procesory Intel s integrovanou grafikou od AMD: výkonem překonají GTX 1060!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,