Nvidia se dohodla se Samsungem. Ukončí soudní spory a některé patenty si licencují

Minulý týden jsme psali o dohodě mezi Googlem a Microsoftem, kteří přistoupili k mimosoudní dohodě a ukončili tím veškeré spory u amerických soudů. Na stejném postupu se nyní dohodla Nvidia a Samsung. V jejich případě navíc bude výsledkem licencování některých patentovaných technologií.

Hlavní spor odstartovala Nvidia v září 2014, když zažalovala Samsung společně s Qualcommem za porušení několika patentů v rámci grafických čipů. Požadovala proto zákaz prodejů telefonů a tabletů Galaxy, které obsahovaly procesory od Qualcommu, ARMu nebo Imagination Technologies.

Samsung následně kontroval žalobou, v níž vinil Nvidii ze lživého označení čipsetu Tegra K1 jako nejrychlejšího mobilního procesoru. Podle Jihokorejců byl jejich zástupce Exynos 5433 v mnohých benchmarcích lepší.

Tyto spory jsou aktuálně zapomenuty a Nvidia v krátkém prohlášení na svém webu uvedla, že si společnosti navzájem budou licencovat některé z patentovaných technologií. Bližší podrobnosti však neuvedla. Nadále také pokračuje zmíněný spor mezi Nvidií a Qualcommem.

Diskuze (1) Další článek: ČSÚ: notebook vlastní každá druhá domácnost, obliba sociálních sítí stagnuje

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,