Nvidia reaguje na výpad Linuse, Linux prý podporuje dostatečně

Dnes již velmi známý záznam z návštěvy Linuse Torvaldse univerzity Aalto ve Finsku nezůstal bez odezvy. Otec Linuxu se totiž ostře pustit do Nvidie a došlo i na gesto vztyčeného prostředníku, důvodem byla údajná ignorace Nvidie v oblasti podpory ovladačů pro Linux. Nvidia zareagovala vydáním vyjádření svého PR oddělení.

nvidia-fuck-you.jpg
Podpora Nvidie v oblasti ovladačů pro Linux Linuse Torvaldse zjevně neuspokojuje

Nvidia tvrdí, že je pro ni podpora Linuxu a open source obecně velmi důležitá. Co se týče konkrétní kritiky chybějících ovladačů pro technologii Optimus, tam přiznává, že zpočátku byla určena pouze pro notebooky s Windows 7. Komunita si však poradila a v rámci projektu Bumblebee problém vyřešila po svém. Firma už pak nepovažovala za nutné dělat vlastní řešení, nicméně upravila ovladače tak, aby lépe spolupracovaly s Bumblebee.

Dále ve vyjádření Nvidia shrnuje, že podpora Linuxu je pro ni samozřejmostí a pod svobodným systémem umožňuje provozovat i své nejnovější grafické karty. Ovladače jsou pravidelně aktualizovány a ke stažení na www.nvidia.com/object/unix.html

A jaké zkušenosti s grafikami Nvidie pod Linuxem máte vy? Má pravdu spíše Linus nebo Nvidia? Podělte se se svými zkušenostmi v diskuzi pod článkem.

Diskuze (57) Další článek: Digitální šampion čtyři měsíce poté? Ryzí byrokracie

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,