Nvidia | Automobily | Tegra

Nvidia poodkryla Tegru pro samořiditelná auta

Už letos v lednu na CESu představila Nvidia svůj počítač Drive PX2. Na desce určené pro vestavbu do automobilů jsme viděli procesor Tegra další generace Parker s grafikou Pascal, tehdy také ještě neuvedenou.

  • 13:58 – Nvidia Drive PX2

Nyní Nvidia ukázala trochu více informací o tomto procesoru. Od uvedení uběhlo už sedm měsíců a stále je to tajemný produkt. Přesto se Nvidia pochlubila, že Drive PX2 už využívá na 80 automobilek, výrobců komponent a unverzitních výzkumných center.

868333033
Struktura procesoru Parker obsahuje vše potřebné pro výkonný procesor v automobilu

Nvidia stále označuje tuto novou Tegru kódovým označením Parker (název nemá souvislost s parkováním, ale Nvidia používá civilní jména komiksových hrdinů, tady tedy Spidermana). Uvnitř je grafika Pascal s 256 CUDA jádry (GTX1060 jich má 1280) a procesor se dvěma 64bitovými jádry Denver 2.0 a čtyřmi jádry Cortex A57. Celkově čip zvládá 1.5 teraflops. Kromě výpočetních jader obsahuje dále moduly pro kódování a enkódování 4K videa v 60 snímcích za sekundu, gigabitovou síť, moduly pro obsluhu až tří 4K displejů na palubní desce a řadu dalších.

173686388

Nvidia upíná svou pozornost k automobilům, příští rok by mělo Volvo vyjet na silnice s testem Drive PX2 v modelu XC90. Nvidia Tegra by také měla pohánět novou herní konzoli Nintenda s kódovým označením NX. V mobilních telefonech už Nvidia nesoupeří, ale v tabletech stále dokáže drtit konkurenci s dva roky starým Shield tabletem a mezi přehrávači u televizoru kraluje s rok a půl starým Shield Android TV. Zatím ji nic výrazně nenutí k upgradu těchto produktů. Nic náročnějšího než 4K video zatím není potřeba a výkon na mobilní hry zatím stačí.

Strojové učení a pokročilé rozpoznávání obrazu v reálném čase je tak pro Nvidii aktuálně prioritou.

Diskuze (12) Další článek: Google bude vydávat nový Android několikrát do roka. Z toho se výrobci telefonů zblázní

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,