Nvidia obrovsky roste, příjem se meziročně zvedl téměř o polovinu a zisk více než dvojnásobně

Další technologická společnost – Nvidia, představila finanční výsledky za první fiskální čtvrtletí roku 2018 a nutno podotknout, že se jí opravdu hodně daří - příjmy a zisky neuvěřitelně rostou.

Nvidia měla za první tři měsíce tohoto roku příjem 1,94 miliardy dolarů, což je o 48 % více, než tomu bylo ve stejném období minulý rok (1,305 miliardy dolarů). Nvidii se ale ještě více dařilo v oblasti čistého zisku, který se dostal na 507 milionů dolarů, tedy o 144 % více, než ve stejném čtvrtletí fiskálního roku 2017 (pouze 208 milionů dolarů). Částečně se na tom podílela i marže, která se dostala z 57,5 % na 59,4 %.

Klepněte pro větší obrázek
FInanční výsledky Nvidie za první fiskální čtvrtletí roku 2018

Hlavním tahounem je zájem o umělou inteligenci, pro kterou má Nvidia připravené produkty pro menší (auta, počítače, servery) i větší škálování (datacentra, superpočítače). Nvidia vsadila do vývoje hardwaru a platforem pro umělou inteligenci opravdu hodně, nabízí i specializovaný výpočetní hardware pro samořízená auta – Drive PX 2. Tento systém například používají všechny elektromobily Tesla vyrobené od roku 2016.

Dle vyjádření Nvidie se objem obchodů v oblasti datacenter meziročně ztrojnásobil a růst lze předpokládat i do budoucna. Řada cloudových poskytovatelů totiž začíná nabízet profesionální výpočetní grafické karty skrze vlastní platformy – Microsoft Azure, Google Cloud, Baidu Cloud, Tencent Cloud, Ibm Cloud a další.

Foto: nvidia.corporation, CC BY-SA 2.0

Diskuze (7) Další článek: Pluto je sexy, tak proč si ho nedat znovu? Vědci chtějí další sondu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,