nVidia na CES: Tegra 2 a 3D kam se podíváš (video)

nVidia na své tiskové konferenci představila platformu Tegra 2, grafické čipy pro Audi A8 a ohlásila spolupráci s dalšími výrobci na technologii 3D Vision.

Smršť videí z Consumer Electronics Show pokračuje. Výrobce grafických čipů nVidia na své tiskové konferenci představil tři klíčové novinky. Takže přímo z centra dění a telegraficky. První specialitou je nová platforma Tegra 2. Uplatnění najde třeba na nových tabletech s operačním systémem Android.

Zkušební tablet nabídne výdrž  pro 140 hodin hudby a až 16 hodin videa v HD rozlišení při použití běžné baterie. S Tegrou 2 si bude rozumět také technologie Air od Adobe, díky které se z tabletu stane třeba i čtečka digitálních časopisů a systém nabídne i možnost instalace dalších Air aplikací. Z hlediska herních systémů stojí za zmínku i port Unreal Engine 3 od Epic Games, který v současnosti pohání stovky her. Díky němu bude možné vyvíjet hry pro Tegru 2 společně s ostatními herními systémy, které Unreal Engine 3 využívají (Xbox360, Playstation 2 a Playstation 3). Jelikož se jedná o čerstvá videa, k dispozici jsou pouze v původním anglickém znění.

Představení platformy Tegra 2

Dalším bodem tiskovky bylo ohlášení spolupráce s automobilkou Audi. V nové Audi A8 tak majitelé najdou grafický čip od nVidie a v roce 2012 již budou všechny nové modely disponovat platformou Tegra. To platí dokonce pro všechny vozu koncernu Volkswagen, takže nová Tegra bude za pár let i škodovce!

Unreal Engine 3 na Tegře

Třetí a závěrečnou novinkou je spolupráce na poli 3D. Asus, MSI a Clevo představují 3D notebooky s technologií nVidia 3D Vision, samostatné „trojrozměrné“ monitory pro 3D Vision pak představí Acer, Alienware a LG. Okolo technologie 3D Vision se ale točil i závěr tiskové konference, umožní totiž i zobrazování YouTube ve 3D. A že rok 2010 bude skutečně patřit třem rozměrům, dokládá i informace, že nový model GeForce GF100 již dorazil do výrobních hal a připravuje se na trh. Klíčovou novinkou bude 3D Vision Surround – tedy možnost připojení až tří 3D monitorů pro ještě lepší zážitek. Trojrozměrné filmy na 3D by pak měly být v dohledné době akcelerované pomocí grafického čipu.

Diskuze (22) Další článek: Nová kniha: C/C++ Hotová řešení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,