Notebooky | Hewlett Packard (HP)

Nový HP Spectre 13 je nejtenčím notebookem s dotykovým displejem

HP včera aktualizovalo nabídku svých prémiových notebooků, které prodává pod značkou Spectre. Nové parametry dostal model Spectre 13 a rovněž Spectre x360.

Spectre 13 je s tloušťkou 10,4 mm podle výrobce nejtenčím notebookem s dotykovým displejem. Ten navíc na rozdíl od první generace nabídne možnost nakonfigurovat rozlišení 4K. Zúženy byly rovněž rámečky kolem displeje. Kromě toho je tento model možné pořídit v nové barvě, kterou HP nazývá keramicky bílou.

Samozřejmostí je update procesorů na osmou generaci od Intelu, přičemž ve všech konfiguracích najdeme čtyřjádrová CPU Core i5 a i7 úsporné řady U. Prodloužena byla výdrž na jedno nabití, který by měla dosahovat až na 11 hodin. Operační paměť může mít kapacitu až 16 GB a interní úložiště typu SSD až 1 TB.

Druhý model Spectre x360 nabízí otočný displej, který umožňuje použité v režimu tabletu. Hardwarové parametry jsou totožné jako v případě modelu Spectre 13, liší se však displej. Ten je zde ve všech konfiguracích dotykový s rozlišením Full HD.

Oba modely se na český trh dostanou během listopadu. Spectre 13 se začne prodávat v nejnižší konfiguraci za 34 990 korun, Spectre x360 potom za 29 990 korun.

Další článek: Konference Elastic: jak Elasticsearch a Elastic Stack naplno využít v praxi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,