Nový Computer právě na stáncích: otestovali jsme 8 notebooků pro studenty

  • Vyplatí se ještě těžit kryptoměny?
  • Technologie VDSL nepatří minulosti
  • Bezdrátová sluchátka jsou praktická, jak je to ale s kvalitou přenosu?

Chystáte se do školních lavic a vybíráte nový notebook? Zaběhněte ve čtvrtek 31. srpna do stánků, kde najdete nové číslo Computeru. Předplatitelé mají ušetřenu cestu, časopis našli ve své schránce již před dvěma dny. Čtenáři papírové i elektronické verze získají plné verze programů v celkové hodnotě 3 900 Kč a přístup do C-zóny s bonusovým redakčním materiálem. Každý čtenář získává tři plné verze programů:

  • Advanced Office Password Recovery
  • Total Outlook Converter
  • Ashampoo Disk Space Explorer 2018

Při objednání papírového předplatného získáte hned dvě vydání za rok zdarma a jedno číslo vás vyjde na necelých 75 Kč. Časopis vám dorazí o dva dny dříve až do vaší schránky a navíc získáte zajímavý dárek.

Chcete, abychom vám nový Computer poslali?

Napište SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

COMPUTER179 mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA
mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: COMPUTER179 Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 89 Kč, stejně jako časopis na stáncích. Zahrnuje poštovné i balné. Provozuje CN INVEST, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cninvest.cz, www.platmobilem.cz.

Soutěž s Acerem

V novém Computeru najdete soutěž o kvalitní headset, herní myš, flashdisk a tričko od společnosti Acer.

Trendy: Kryptoměny a jejich těžba

Bitcoin, litecoin nebo v poslední době čím dál skloňovanější ethereum. Kryptoměny, jejichž hodnotu nehlídá žádná banka, jsou v hledáčku investorů, burzovních spekulantů, ale i novodobých „zlatokopů“, kteří investují velké peníze do zařízení na jejich těžbu.

012.jpg

Rozhovor: Bitcoin nad zlato

Virtuální měny hýbou světem. Například bitcoin může podle některých expertů sloužit podobně jako investiční zlato. Stane se z něj běžně používaná decentralizovaná měna, nebo je odsouzen k zániku?

Technologie: Rychlejší internet přes telefonní linku: VDSL3

V případě připojení k internetu platí, že „kabel je kabel a nelze ho nahradit“. Myšleno tedy z hlediska spolehlivosti a rychlosti. Jasným vítězem je optická přípojka, do hry se ale vrací i VDSL a „staré“ telefonní dráty.

018.jpg

Technologie: Pokrytí odlehlých oblastí internetem

Na Zemi je kromě hustě obydlených oblastí také dost těch, kam lidská noha šlápne jen vzácně. Zavést do nich obvyklou internetovou přípojku je pak nejen čirou utopií, ale i ekonomickou sebevraždou. Přesto se najde dost projektů, které tento cíl mají.

020.jpg

Technologie: Bluetooth kodeky pro přenos hudby

Aktuálně to skutečně vypadá, že bezdrátový přenos hudby bude tou pravou budoucností. Jenže zatím to není tak úplně jednoduché.

Technologie: Aktuální mobilní procesory

V nabídce klasických x86 procesorů se většinou orientují všichni fandové počítačů. U mobilních procesorů to ale tak obvyklé není. Proto jsme nachystali průřez tím, co aktuálně můžete v mobilech potkat.

028.jpg

Infografika: K čemu používáme internet?

Zatímco před několika lety se Češi připojovali k internetu často pouze za účelem zkontrolování e-mailové schránky, dnes již běžně počítač s připojením nahrazuje v domácnostech televizor. Občas si nějaký film nebo seriál pustí díky internetu už skoro polovina národa.

Reportáž: IoT v praxi: Chytrá vinice

Internet věcí už dávno není jen prázdná fráze. Čím dál častěji se můžete s chytrou elektronikou napojenou na internet setkat také v praxi. Ve vinohradu na jihu Moravy by ji ale čekal málokdo.

Časová osa: Největší hackerské kousky

Počítačové pirátství a pokusy o podvody v kybernetickém světě se datují prakticky do počátku samotného programování. A také, jak to bývá v mnoha dalších oblastech – za vším hledejte ženu. Projděte si nejznámější hackerské kousky v přehledné časové ose.

034.jpg

Důkladně jsme pro vás otestovali a zrecenzovali přes 30 produktů a připravili jako vždy dva velké testy: školní rok začíná, a tak jsme vybrali hned 8 notebooků, které se podle nás skvěle hodí do školní lavice. Čtyři menší 13,3" a 14" a čtyři 15,6". V druhém testu jsme vyzkoušeli pět levných soundbarů. Zjistili jsme, že všechny výrazně vylepší zvuk i u dražších televizorů a rozhodně tak mají smysl.

Elektronickou verzi časopisu si můžete koupit na Alza media, anebo si jej rovnou předplatit na celý rok za zvýhodněnou cenu. Čtečky fungují na PC, OS X, iOS i Androidu.

Máte připomínky k obsahu Computeru nebo tipy na články, které by vás zajímaly? Diskutujte s námi na Superfóru, Facebooku nebo Google Plus.

Časopis Computer

V Computeru každý měsíc najdete nejdůležitější informace ze světa počítačů, technologií a internetu. Dva důkladné srovnávací testy odhalí a ocení ty nejlepší produkty na trhu. Praktické tipy a triky vyřeší nejčastější problémy s počítači i telefony. Podrobné návody a tipy vám pomohou využít technologie v každodenním životě.

2403_lezi.png

Časopis za nejvýhodnější cenu získáte na iKiosku. Můžete si vybrat mezi tištěnou a elektronickou verzí.

Doporučujeme také speciální vydání Nejlepší návody, tipy a aplikace pro mobily. Jak si s Androidem usnadnit život.

Diskuze (2) Další článek: 5 miliard světelných let vzdálená galaxie ukrývala klíč k tajemství magnetismu ve vesmíru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,