Novinky Applu: iPhone 5, iTunes, iPody

Včera byl důležitý den pro Apple a vůbec pro celé odvětví mobilních technologií. Odbyla se premiéra iPhonu 5. Blíže se této události věnuje náš web MobilMania.cz. Pro pořádek si shrňme, že nový iPhone 5 má displej s většími rozměry i rozlišením a integrovanou dotykovou technologií, tenčí tělo, nový systémový konektor, lepší fotoaparát, výkonnější čip a další drobnosti. Nezůstalo ale jenom u iPhonu 5.

 Black.jpg iPhone.jpg 
Nový iPhone 5

Z oblasti počítačů nebylo představeno nic, tedy pomineme-li software, konkrétně iTunes. Tento multimediální nástroj se dočkal verze 10.7, která přinesla drobné změny v designu aplikace. Nejvýraznější je proměna mini přehrávače, tedy plujícího okénka minimalizovaného programu. V říjnu si to budete moci vyzkoušet sami, a to jak na Macu, tak na Windows.

iTunes.jpgiTunes 2.png
Nové iTunes budou k dispozici v říjnu

Další důležitou novinkou včerejšího dne byly nové iPody. Apple inovoval model Nano, který se vrátil k obdélníkovému tvaru předminulé generace a ztratil tak možnost použití namísto náramkových hodinek. Je však velmi tenký, tenký a má multidotekový displej. Nový je také model Touch, který má nový displej z iPhonu 5, lepší fotoaparát a přitom ještě tenčí tělo.

iPod Nano.jpg iPod Touch.jpg
iPody Nano a Touc v novém provedení

Podrobnější informace o iPhonu 5 a nových iPodech najdete na MobilManii.

Diskuze (27) Další článek: Těšte se na „iMacy“ s Windows, vypadají úchvatně (IDF)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,