Nové verze antivirů ESET: zaměřeno na Windows 10 a placení na internetu

ESET dnes představil nové verze svých bezpečnostních programů, tedy antivir NOD32 Antivirus a komplexnější Smart Security s označením 9. Stěžejní novinky jsou dvě – optimalizace pro Windows 10 a zabezpečení platebních a bankovních transakcí.

366285

Uživatelské prostředí softwaru bylo kompletně přepracováno, připravenost na Windows 10 se tedy projeví i po vizuální stránce. Optimalizace samotného běhu aplikace je samozřejmostí, ESET se chlubí opětovným snížením systémových nároků.

Novinka v podobě ochrany finančních a bankovních transakcí spočívá v tzv. bezpečném prohlížeči, který umožní navštívit web s online bankovnictvím se zvýšenou ochrannou zahrnující mimo jiné i šifrovanou komunikaci mezi prohlížečem a výstupy z klávesnice. To zabrání některým typům keyloggerů snímat zadávané znaky do webových formulářů.

Jinak je obsažena dosavadní nabídka funkcí v čele s antivirem. Kdo má platnou licenci, může přejít na novou verzi hned. Roční licence vyjde na 1490 Kč u Smart Security a na 1209 Kč vyjde samotný antivir. 

Diskuze (21) Další článek: Google právě představil Pixel C, nový Chromecast a Nexusy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,