Apple | iOS

Nové animoji a možnost vypnutí zpomalování iPhonů: Stahujte betaverzi iOS 11.3

Apple právě vydal vývojářské preview nové verze svého mobilního systému iOS s pořadovým číslem 11.3. Ta přinese několik vylepšení týkajících se rozšířené reality, iMessage, zdravotní aplikace Health a také čtyři nové animoji pro iPhone X.

Celkem čtyř nových animoji se dočkají majitelé iPhonu X, konkrétně čínského draka, medvěda, lebky a lva. Dohromady jich bude k dispozici šestnáct. Mezi novinky, které ocení i majitelé starších přístrojů patří možnost vypnutí zpomalování zařízení se staršími bateriemi. Apple tak reaguje na nedávnou vlnu kritiky, která se strhla po objevení této funkce.

Takto vypadají nové animoji na iPhonu X:

Do Apple Music také brzo přibudou krom hudby i klipy k jednotlivým písničkám, firma tak přidává do aplikace krom pořadu Carpool Karaoke další obsah zaměřený na video. ARKit nově rozpozná více reálných objektů, z obyčejného plakátu vám dokáže udělat třeba interaktivní či zobrazit dodatečné informace. vše bude záležet na fantazii vývojářů. Nově je také možné přilepit virtuální objekty na zdi, židle a vylepšeno bylo i samotné zobrazování skrze fotoaparát.

V Americe si uživatelé mohou vyzkoušet propojení aplikace Health se zdravotnickými zařízeními, kdy pacienti mohou vidět jednotlivé výsledky od lékařů přímo v aplikaci. Všechna data budou samozřejmě zašifrována a chráněna heslem.

Dalším vylepšením je otevření iMessage pro firmy. Zprvu se do testu zapojí pouze omezený výběr, mezi které patří například Discover, Hilton, Lowe's či Wells Fargo. Služba bude podobná Messengeru, kde je možné napsat přímo zástupci firmy a domluvit si například schůzku, položit dotaz apod. Díky propojení iMessage s Apple Pay bude také možné rovnou provádět nákupy.

Preview je k dispozici ke stažení již nyní, finální verze by měla přijít na jaře pro iPhony 5s a novější, všechny iPady Air, Pro, iPad 5. generace a iPody 6. generace.

Diskuze (8) Další článek: V oceánu byly objeveny dosud neznámé viry s podivnou DNA

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,