Chytrá domácnost | Kamera | Netatmo

Nová venkovní kamera Netatmo odradí zloděje ohlušující sirénou

Netatmo zahájilo předprodej své nové venkovní bezpečnostní kamery Smart Outdoor Camera with Siren. Jak naznačuje poslední slovo v názvu, hlavní novinkou je výkonná siréna s hlasitostí až 105 decibelů, jejímž cílem je odradit případné vetřelce. Lze ji aktivovat ručně z mobilní aplikace poté, co obdržíte upozornění, že do sledovaného prostoru vstoupila nezvaná osoba.

V aplikaci je možné nastavit nejen citlivost, ale také zóny, jejichž narušení má být avizováno majiteli. Novinka je kompatibilní s chytrými asistenty Amazon Alexa, Apple HomeKit a Google Assistant. Díky tomu můžete například zapnout osvětlení kamery hlasovým příkazem.

Kamera s „ječákem“

Kamera spolupracuje s aplikací Netatmo v chytrém telefonu, ve které lze sledovat jak přímý přenos, tak i pořízené záznamy. Dokáže rozeznávat lidi, zvířata a auta a posílat upozornění v případech, kdy zachytí něco neobvyklého.

Stejně, jako předchozí generace, je i tato vybavena stmívatelným LED světlem s výkonem 12 wattů, které se rozsvítí v definovaných případech. Může tak plnit roli pohybového čidla s dohledem až 20 metrů a za tmy osvětlovat prostor před domem. To se hodí například při pozdních návratech domů.

Kamera je vybavena širokoúhlým objektivem s úhlem záběru 100 stupňů, disponuje infračerveným nočním viděním na vzdálenost až 15 metrů a pořizuje záznam v rozlišení 1920 × 1080 obrazových bodů. Záznamy ukládá na paměťovou kartu microSD s kapacitou až 32 GB, odkud je lze nahrávat na FTP server nebo cloudový disk Dropbox.

Další funkce

Venkovní kamera Netatmo Smart Outdoor Camera with Siren vyžaduje pro instalaci přívod elektřiny a bezdrátovou síť. Po namontování je nutné ji spárovat s aplikací a připojit k Wi-Fi (podporuje standardy 802.11 b/g/n na frekvenci 2,4 GHz). Následně je možné k ní přistupovat z jakéhokoli místa na světě, kde je dostupný internet. Kromě aplikací pro Android a iOS je dispozici také webová aplikace pro dvě nejnovější verze prohlížečů Chrome, Safari, Firefox a Internet Explorer.

Zařízení s rozměry 50 × 200 × 100 milimetrů má jednolitý hliníkový plášť, v přední části pak najdeme odolný plast a sklo. Je určeno pro provoz v teplotách mezi -20 °C až 50 °C. Součástí balení je montážní sada a základní paměťová karta microSD Class 10 s kapacitou 8 GB.

Kameru lze předobjednat v oficiálním e-shopu Netatmo za ne právě lidovou cenu 9199,99 Kč. Výrobce, alespoň prozatím, neposkytuje žádné množstevní slevy. Proti variantě bez sirény si tak zájemci připlatí poměrně citelných 1200 korun.

Diskuze (7) Další článek: Mobily budou rychlejší a úspornější. ARM uvedl novinky včetně superjádra Cortex-X1

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,