Outlook.com

Nová podoba Outlook.com přinese do e-mailů záplavu emoji a animovaných gifů

Microsoft pokračuje ve vylepšování nové verze webového Outlooku, kterou představil minulý rok. Nyní přidává snazší vkládání emoji a gifů, lepší vyhledávání a samostatnou stránku pro fotografie. Jedná se o betaverzi, otestovat si ji ale můžete již nyní.

Mezi největší novinky dozajista patří nové a chytřejší vyhledávání, které přímo ukazuje náhled výsledků, a zobrazování náhledu příloh ještě před rozkliknutím zprávy – stejně, jako to umí Inbox od Googlu.

Změny se také udály v editoru zpráv. Na základě napsaného textu vám služba bude nabízet vložení doprovodných informací – například o restauraci, kde si domlouváte schůzku. Otázkou je, zda tyto funkce s ohledem na jazykovou bariéru budou dostupné i u nás. Co je ale dostupné již nyní je možnost vkládání emoji a animovaných gifů do těla e-mailu. Ne, že by to doteď nešlo, jen je to mnohem jednodušší. Záplavě cirkusově barevných konverzací tak již nic nebrání.

Microsoft prozatím neví, jak dlouho bude nová verze v beta režimu, k testování chce totiž přidat i aplikace pro kontakty a kalendář. Vše se tak bude vyvíjet od zpětné vazby uživatelů.

U nás webový Outlook není tak oblíbený jako služby konkurenčního Seznamu či Googlu a noví uživatelé by se firmě určitě hodili. Masová migrace ale kvůli dnes představeným novinkám určitě nenastane, i když své uživatele si určitě najde. Nový Outlook.com totiž vypadá velmi dobře.

Chcete si nový vzhled vyzkoušet?

Přejděte na adresu https://outlook.live.com/mail/ a nová schránka se vám aktivuje. Ale pozor! V momentě, kdy přepnete betu zpátky, nebudete ji moci znovu testovat.

Microsoft redesignoval Outlook.com i minulý rok:

Diskuze (8) Další článek: Šílenci vytvořili obří obrazovku z šestnácti 4K monitorů a zkusili hrát Minecraft

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,