Android | Windows 10 | Windows Insider

Nová betaverze Windows 10 láká na propojení s mobilním Chromem od Googlu

Microsoft vypustil mezi betatestery nové sestavení Windows Insider 16251 (rychlý aktualizační kanál), které tentokrát nepřináší pouze neviditelné úpravy jádra a opravy chyb, ale i funkční novinky.

Jednou z nich je propojení s Androidem při surfování na webu. Když tedy budete brouzdat po stránkách ve svém oblíbeném mobilním prohlížeči, web budete moci sdílet skrze speciální aplikaci od Microsoftu na spárovaný počítač, kde se otevře v desktopovém prohlížeči.

Sice to není nic objevného – mobilní a desktopový Chrome umějí to samé v podstatě už roky, ale nyní se to pomalu učí i Microsoft. Výborně.

Chrome slaví 9. narozeniny. Převálcoval všechnu konkurenci a my zestárli:

Další novinky se už týkají Cortany, která u nás nadále není dostupná, a tak si můžeme nechat zajít chuť a jen tiše závidět. Cortana je stručně řečeno chytřejší a ve vyhledávacím panelu Desítek zobrazí více informací, které by jinak zobrazil až Bing v prohlížeči. Opět zopakuji, že ačkoliv je Bing v českých končinách kvůli absenci plné lokalizace velmi okrajový vyhledávač, v zámoří se co do počtu funkcí směle vyrovná Googlu.

Cortana se také naučila hlasovým povelem zamykat, restartovat a vypínat počítač.

Podpora hlasových asistentů nicméně začíná být kritická. Točí se kolem nich stále více novinek, k dispozici jsou však pouze na některých trzích, a tak nové verze produktů na těch ostatních přinášejí mnohem méně novinek. Není to jen plíživý problém Windows 10, ale také Androidu a dalších.

Podívejte se, jak by mohly vypadat příští Windows:

Diskuze (13) Další článek: Najděte kritickou chybu ve Windows 10 a Microsoft vás zasype miliony

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,